Saturday, November 26, 2011

alfadhil ustaz azhar idrus







uploaded by geng maaruf club. apa nama background music tu. sedak sgoh. aku nak pakai wat presentation kalu ado.

salam, intro ckit pasal ustaz azhar. x penah2 ada berduyun orang turun penuhkan masjid semacam apa yang berlaku sekarang. semoga Allah merahmati ustaz dan panjangkan usia ustaz yang berjaya menarik ramai anak2 muda yang dahagakan ilmu agama. orang akan sebut ini sebagai fenomena dan ini juga mungkin janji Allah yang bahawa akan datang cahaya kebangkitan islam sepertimana yang telah Allah janjikan. kalau bukan zaman ini sekalipun, kita yakin pasti akan berlaku kejatuhan musuh2 islam.

ustaz ceramahnya dalam loghat teganu. ramai orang yg x paham pun minat dan usaha untuk paham demi ilmu agamaNYA insyaALLAH. marilah kita ramai2 menjunjung kalimah Allah yang tiada agung selain dariNYA dan memupuk cinta pada junjungan mulia Rasulullah kekasih Allah dan insyaAllah cinta kita umat baginda.

biarlah hati ini mekar mencari redha Allah sebelum kita menutup mata menyembah bumi kerana di saat itu tak berguna lagi penyesalan. inilah masanya kita sedar dan terus bertaubat dan carilah ilmu Allah.

ustaz beristeri dua dan aku seronok tengok anak2 die semua sekolah agama dan sekolah tahfiz. inilah keluarga sakinah. dalam itu ustaz ni bukang komang, jenis stylo. naek GTI Golf. ade BMW, Altezza, hape jenis kete lai die pakai. baiqpila hok die ke hok orang bagi ke, janji tu seme rezki Allah bagi kat die.

ceramah merata, jadual sentiasa penuh. suka photoshoot, dalam digitalmukmin.com leh tgk gamba2 yg die amik, hebat2 blako. nampak kuasa Allah mencipta alam ni.

aku baru 3 kali leh g kuliyah maghrib ustaz kat area selangor ni, uia, puchong n gombak masjid khairiyah. selain tazkirah ustaz jawab kemusykilan bab hukum. kalu kt nk cari sediri payoh jadi dengan soalan2 tu alhamdulillah terjawab ckt2 hal hukum hok selama ni xtaw atau samar2. style dio ngaja awal jam pertama tazkirah jam terakhir jawab soalan. orang ramai akan pas soalan ke depan sapa atah mejo die.

apa yang buat orang x ngatok dengar kuliyah die sbb die ni jenis bersahaja pahtu ada selingan lawok. anok mudo minat sbb jenis buleh masuk nga jiwo budok2 mudo esp mat2 pit.. hahaa. ustak ni suke racing beskal kot zaman muda, maen moto gok kot, pastu pandai goreng gitar sbb sejarah idup die zaman muda pong ngaja muzik dulu, gitu la ckt sbyk. hok banyoknye ak x taw sangat pong pasal die. apa pun kt ikutla hok mano molek hok huduh tohok jaoh!

pada pihak2 yg x sukakan ustaz sbb ustaz ni jugak pejuang islam (PAS). mana2 orang yg xmokan agama harap dibukakan pintu hati oleh Allah pemilik hati.

* pru13 harapnya ada perubahan besar yang akan berlaku insyaALLAH dan bakal ada kejutan oleh ALLAH yg akan kt lihat ke arah kebaikan dan perjuangan islam. sama2 kt doa dan bermunajat. amin ! takbir ! 3x ALLAHUAKBAR !!!

zaman mude2!

dalam banyak2 soalan ado jgok soalan gni. budok jah satu kot

No comments:

Post a Comment